Üha enam kasutatakse eralennukeid mitte ainult reisimiseks, vaid ka igapäevaselt takso asemel töösõitudeks. Nii Euroopas kui Ameerikas on vastav taristu ning on lihtne igapäevast automarsruuti lennukiga katta.

Tarragoni lennukid on väga kerged: kaaluvad vaid 337-380 kg, suudavad arendada kiirust 370 km/tunnis ning läbida ühe lennuga kuni 1300 km.

Lennukiga liikumiseks on tarvis piloodilitsentsi ja lennuk on sobiv juba oma ala professionaalidele. Lennukid suudavad lennata 3-3,5 km kõrgusel.

Firma esindaja ning piloot Ingemārs Butkevičs selgitas, et ühe lennuki tootmine võtab umbes pool aastat, kuid tootmist plaanitakse kiirendada. Tuleval aastal plaanitakse keskenduda Itaaliale, kuid uurida ka Prantsusmaa turgu. „Need lennukid on meestele nagu erilised mänguasjad," lausus Butkevičs. Ühe lennuki hind on umbes 200 000 eurot. Piloodilitsentsi saamiseks tuleb läbida 9-kuuline õpe, mis maksab umbes 4500 eurot.

Lend eralennukiga näiteks Varssavisse on reisilennukist põnevam ning lisaks võtab oluliselt vähem aega, mis on äris väga oluline. „Tarragoniga Riiast kell 10 startides oled kahe tunniga Poola lennuväljal. Samuti saad endale sobival ajal naasta, hoides nii hotellikuludelt kokku. Ühe päevaga saab kohtumisel ära käia, kulutades sellele 200-250 eurot," selgitas Butkevičs.

Lätis toodetud Tarragoni lennukeid võib näha Läti, Itaalia, USA, Hispaania, Mehhiko, Leedu, Šveitsi, Belgia ja Saksamaa õhuruumis.

Läti Delfi kijrutab, et Tarragoni lennukite tootja Pelegrin asutaja ning omanik Valentīns Vasjaks hukkus mootorrattaõnnetuses. Ettevõtte teatel on firma juhtimises toimunud muutused ning tegevus jätkub.