„Minu eesmärgiks on hea seista selle eest, et meie maksu- ja tollipoliitika tooks eelarvesse piisavalt vahendeid Eesti poliitiliste valikute elluviimiseks, kaitseks Eesti majandushuvisid ja oleks kasutajasõbralik nii maksumaksja kui ka riigi vaatenurgast,“ ütles Helen Pahapill. „Pean väga oluliseks ka rahvusvahelise maksukonkurentsi ehk iga riigi vajadustest ja võimalustest lähtuva maksupoliitika säilimist.“

Pahapillil on õigusteaduste bakalaureusekraad Tartu ülikoolist ning magistrikraad rahvusvahelises maksuõiguses Hollandi Leideni ülikoolist.

Rahandusministeeriumis alustas Pahapill 2000. aastal maksupoliitika osakonna peaspetsialistina. 2002. aastal sai temast sama osakonna riikidevaheliste maksulepingute talituse juhataja ning 2009. aastast alates maksupoliitika osakonna nõunik.

Varasem asekantsler Dmitri Jegorov teatas septembris, et suundub tööle Rahvusvahelisse Valuutafondi (IMF), kus ta koordineerib maksunõu andmist Lääne-Balkani riikides.

Riigikantselei kuulutas avaliku konkursi rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsleri ametikohale välja tänavu oktoobris. Kokku laekus konkursile neli avaldust.

Asekantsleri teenistustähtaeg on vastavalt avaliku teenistuse seadusele viis aastat