1. Pere ja lähedastega koos olemine

Lauljatari jaoks on jõuluaeg väga oluline, kuna just siis saab ta kõige rohkem aega veeta koos oma perekonna ja lähedastega. „Siis hindan ma ka kõige enam seda, mis mul olemas on ja olen ülimalt tänulik selle eest,“ ütleb Grete.

2. Kodu ehtimine

Ei saa üle ega ümber kuuse püsti panemisest ja selle ehtimisest. „Kuna mulle kõiksugu särav väga meeldib, siis kuuse kaunistamine on alati suuremat sorti ettevõtmine tema jaoks,“ räägib Grete. Pimedat aega on niivõrd pikalt, et pea iga aasta on Grete olnud üks nendest inimestest, kes paneb kuuse püsti juba novembri keskel ning alles veebruaris viib selle minema.

3. Piparkoogid ja Coca-Cola

„Mis jõulud need oleks, kui ma ei valmistaks perega koos piparkooki või ei teeks maitsvaid jõulutoite,“ küsib Grete naljatades. Piparkooke meeldib Gretele nautida koos piima või Coca-Colaga. Tema vanaisa teeb alati ühe suure piparkooginäo, mis on üle terve ahjuplaadi. „See on selline paksem ja seest pehmem piparkook.“

4. Coca-Cola reklaamid

„Pean tunnistama, et tänavune Coca-Cola jõulureklaam on üks mu lemmikumaid,“ ütleb Grete. Siiski on tema jaoks ka kõik eelnevad reklaamid legendaarsed ja asendamatu osa jõuludest.

5. Jõululaulud

„Oi, need on vinged,“ ütleb Grete rõõmsalt. Chris Rea “Driving Home for Christmas” on Grete lemmik jõululaul. Ka Coca-Cola jõulureklaamidest tuntuks saanud Melanie Thornton – Wonderful Dream (Holidays are Coming) on see, mida kuuldes meenuvad kohe Coca-Cola jõulureklaamid ja jõulutunne tuleb täiega peale.

6. „Üksinda kodus“ filmid

See on aegumatu klassika. Grete isegi imestab, kas inimene on üldse jõule pidanud, kui ta kõiki „Üksinda kodus“ filme ära ei vaadanud.

7. Jõululaupäeva toimetused

Grete peres on jõululaupäeval väga kindlad traditsioonid. Meil on kodus alati laud lookas kõiksugu heast ja paremast, seega päeval hakkavad mu vanaema ja vanaisa juba õhtusööki valmistama. Sellele järgneb saunatamine. Kui lund on, siis hüppame saunast otse hange ka,“ kirjeldab Grete jõule oma peres.

„Kui kõik on lõpuks endale piduriided selga saanud, siis algab õhtusöök, enne mida vanaema loeb veel Piiblist mõned salmid ning üheskoos loetakse ka Meie Isa palvet,“ lisab Grete. Muidugi toimub veel pakkide lunastamine, mil Grete vanaisa mängib uhkelt jõuluvana kostüümis jõulutaati.

Jaga
Kommentaarid