1. Jõulutuled

Amanda ütleb, et pime aeg on energia mõttes veidike raske, aga ilusad jõulutuled teevad selle niivõrd maagiliseks. „Kuigi osad elektrituled põlevad mu toas aastaringselt, siis talve ma ilma rohkete tulukesteta kindlasti mööda ei saada,“ räägib Amanda.

2. Klassikalised välismaised laulud

Frank Sinatra – Have Yourself a Merry Little Christmas, Bobby Helms – Jingle Bell Rock või Melanie Thornton – Wonderful Dream (Holidays are Coming) on Amanda jaoks need laulud, mis toovad koheselt jõulutunde sisse. „Just detsembrikuu hommikutel meeldib mulle neid kuulata. Need annavad positiivset energiat isegi siis, kui õues väga talvine ei ole.“

3. Coca-Cola jõuluvanaga reklaamid

„Ilma nendeta on lausa harjumatu jõule mööda saata,“ ütleb Amanda. Eriti hingelähedane on talle just 1995. aasta jõulutuledes veoauto reklaam, mis mööda linna sõidab ja kogu naabruskonna särama paneb. „Võib olla on sealt tekkinud ka rohkete jõulutulede kasutamise harjumus.“

4. Jõululuuletused

Amanda peres on kombeks jõuluõhtul oma kingipaki lunastamiseks midagi esitada. „See võib olla mis tahes etteaste - laul, tants, luuletus või mingi trikk.“ Seepärast tunneb just jõuludel Amanda eriti tugevat inspiratsiooni midagi loomingulist teha ja kirjutada.

5. Mandariinid

Juba nende lõhn on see, mis isegi keset suve tekitab kerget jõuluärevust. „Kui ma talvel mandariine koorima hakkan, siis ma lausa ootan, millal ma tunnen seda iseloomulikku lõhna, mis terve toa täidab,“ ütleb Amanda lõpetuseks.

Jaga
Kommentaarid