„Suurbritannia veebipoed on Eesti ostlejate seas väga populaarsed ning pühadejärgsel ajal toimuvad sageli suured allahindluskampaaniad, ent sellel aastal tuleks kaupa tellides olla äärmiselt tähelepanelik ning mitte jätta tellimist päris aasta lõppu,“ ütles MTA tolliformaalsuste valdkonnajuht Külli Kurvits.

Kui tellimus on tehtud sel aastal, aga Ühendkuningriigis saadetakse see ära uuel aastal, siis võib saadetisele lisanduda samuti tolli- ja käibemaks. „Näiteks kui 31. detsembril tellitud 30-eurone pakk pannakse Ühendkuningriigis teele 2. jaanuaril 2021, siis lisandub sellele käibemaks. Seega soovitame ostud varakult ära teha,“ lisas Kurvits.

Üle tasub vaadata ka kaupade võimalikud piirangud, sest internetipoest näiteks ravimite tellimine on keelatud. Järele tuleks uurida ka toidulisandite kohta, et need Eestis ravimite alla ei kuuluks.

Samuti tuleb Uuest aastast tuleb deklareerida Ühendkuningriigis elavalt eraisikult Eesti elanikule saadetud kingitused, mille summa on üle 45 euro. Eestist Ühendriiki saates tuleb kaup tollis deklareerida, kui selle väärtus on üle 1000 euro.

Saadetisi saab deklaleerida elektrooniliselt e-MTAs. Tollideklaratsiooni esitamiseks on vaja kullerfirma või Eesti Posti saadetud teatist ning kaupa tõendavat dokumenti, milleks võib olla näiteks arve või maksekorraldus.