Koroonaviiruse ranged piirangud ning talvised tegevused tekitavad inimestel huvi uisuplatside ning lumiste liumägede vastu. Sellest tulenevalt oli Piritale uisutama või kelgutama minnes pea võimatu autole parkimiskohta leida ning laenutuse siseruumi täitsid rahvamassid. Spordikeskuse direktori Priit Aunroosi sõnul pole nad nii palju rahvast korraga varem näinud, kui sel nädalavahetusel ja seda eriti pühapäeval.

Rangetest piirangutest olenemata vältisid paljud maskide kandmist ning vahede hoidmist. Töötajad tundsid end jõuetuna, sest inimestele märkuste tegemine lõppes peamiselt vaid ebameeldivate kommentaaridega. "Kui 70-aastane klienditeenindaja ütles, et ta pole saanud kunagi nii palju sõimata kui tol ajal, siis see näitab, et asjad on väga hullud," selgitas Aunroos Delfile. "Samuti kui inimene vastab, et ta ei saa meditsiinilistel põhjustel maski kanda, siis ei saa ka midagi teha," lisas ta.

Eile käis lisaks töötajatele korda loomas ka spordikeskuse personalijuht Eneken Vesmes, kelle sõnul oli seda samuti keeruline teha. "Kui midagi ütlema lähed, siis see on nagu hane selga vesi," kirjeldas ta olukorda. "Me võime panna silte ning käia ja rääkida, kuid mingit abi kahjuks ei ole. Ainult mõni üksik reageerib." Ta toob näite, et kui viis on ilma maskita ning korrale kutsuma lähed, siis panevad maski ette vaid kaks; ülejäänud kolm ei tee väljagi või sõnavad, et neil pole maski kaasas. "Ütlen siis neile, et nad vähemalt salli ette tõmbaksid, kuid seepeale ainult muiatakse," lisas Vesmes.

Olukord laabus eile õhtul, kui spordikeskus kutsus kohale kaks turvameest, kes jälgisid, et ruumis ei oleks korraga üle 20 inimese. "Saame aru, et väljas on külm ja inimesed ei taha oodata, aga midagi pole teha. See asi tuleb karmiks ajada," sõnas Aunroos. Ka personalijuht Vesmes sõnas, et paraku allub inimene vaid vormis turvameestele. "Ilma turvameesteta pole teenindamine võimalik," sõnas ta.