Lutsar sõnas täna ERR-ile, et teadusnõukogu uusi piiranguid vajalikuks ei pea. Samuti ei poolda ta riigi paarinädalast laussulgemist, sest teistes riikides ei ole see loodetud tulemust andnud. Lutsar paneb inimestele hoopiski südamele, et võimaluse korral tehtaks tänavu selliseid kinke, mida ei pea minema ostma kaubanduskeskusest.

Delfile seisukoha tagamaid selgitades rääkis Lutsar, kuidas väga suur hulk inimesi ei tea, kust nad viiruse said. Selletõttu ei olda Lutsari sõnul ka eriti kursis, kui palju levib viirus just kaubanduskeskustes, mistõttu tasubki rahvarohkemaid kohti vältida. "Kui me kindlalt teaks, et kaubanduskeskustest ei levi, siis ma seda ka ei ütleks," sõnas ta.

Eriti rõhutab ta jõuluostude tegemisega seotud riske. "Me kõik teame, milline see jõulupaaniline ostlemine on. Minnakse poodi, kuid ei olda kindlad, mida täpselt osta. Seepärast käiakse eri poode mööda, mis tekitab asjatut ringlemist" kirjeldas ta. Samuti juhib Lutsar tähelepanu, et palju inimesi põeb viirushaigust sümptomiteta ega pruugi olla teadlikud enda haigestumisest, nemadki käivad poodides.

Küll aga näeb ta vajadust kaubanduskeskusi avatuna hoida, sest inimestel on tarvis osta süüa ja tarbekaupu. Ta soovitab kodus valmis mõelda, mida osta tahetakse. "Kui lähete ja näete, et seal on palju rahvast, siis minge koju tagasi ja tulge tagasi hommikul vara või õhtul hilja, kui on vähem rahvast," soovitas ta.

Credit24 tegi traditsioonilise jõuluküsitluse, kust selgus, et sel aastal plaanib eestlane jõulukinkide ostmiseks kulutada 143 eurot, mis on 15 eurot rohkem kui mullu. Tegevjuht Ivo Popp sõnas, et tänavu oli märgatavalt rohkem neid, kes vastasid, et soovivad jõulukingitused ise meisterdada või asendada materiaalsed kingitused koosveedetud ajaga.