Novatoursi turundus- ja suhtekorraldusjuht Olev Riisbergi sõnul on äärmiselt kurb, et Tenerife sulgemise valeuudis levis nii laialdaselt. "Tänu sellele on pidime terve päeva tegema mahukaid selgitusi nii klientidele ja kui partnertele, kuna puhkajate huvi pühadeperioodil on suur," rääkis ta.

"Tuginedes meile saabunud ametlikule informatsioonile toimuvad kõik lennud Tallinnast Tenerifele plaanipäraselt," kinnitas Riisberg.

Piirangud muutuvad karmimaks

Tenerife lisas Riisbergi sõnul neljapäeval, 18.12.2020 viiruse leviku tõkestamiseks täiendavaid riigisiseseid piiranguid, kuid ei keelanud turistidel saarele tulemist.

"Rahvusvahelised lennud Tenerifele toimuvad ja kõik pakettreisi ostnud turistid lastakse maale," sõnas ta.

Reisijad alates kuuendast eluaastast peavad Riisbergi sõnul näitama negatiivse koroonatesti tõendit ja QR-koodi, mis tõestab, et internetis on täidetud nii tervise- kui vastutusdeklaratsioon. QR-koodis sisalduvad ka andmed majutuse kohta.

"Reisijate turvalisus on meile jätkuvalt esmatähtis - jälgime eelkõige, et reisimine oleks võimalikult ohutu ning kõik kaitstud ja hoitud," sõnas Riisberg.

Riisberg lisas, et enne reisi on soovitav vaadata üle turvanõuded külastatava hotelli ametlikult kodulehelt, samuti peaksid kliendid tutvuma ja järgima kõikide soovitatud turvanõuetega nii sihtriiki saabudes, kui ka Eestisse tagasi jõudes. Teave ohutumaks reisimiseks leiab ka Novatoursi kodulehelt.

Et reis sujuks tõrgeteta peab reisija:

  • omama negatiivset Covid – 19 testi tulemust tõendavat sertifikaati. Originaaltõend peab olema kas paberkandjal või elektroonilisel kujul ning inglise või hispaania keeles. Testi tegemisele tuleb kaasa võtta sama dokument (kas ID kaart või pass), mida kasutatakse edaspidi Tenerifele sisenemiseks. Sama dokumenti tuleb kasutada ka FCS dokumendivormi täitmisel.
  • sisenedes Tenerifele ajavahemikul 19.12.2020 – 01.01.2021 peab olema ette näidata kindel majutuskinnitus – hotellibroneering vms. (trükitud kujul).
  • olenemata reisija rahvusest või vanusest, peavad kõik reisijad täitma mitte varem kui 48 tundi enne Kanaari saartele saabumist elektroonilise dokumendi Health Control Form ehk FCS.
  • täitma ja printima kaks lennujaamale esitatavat deklaratsioonivormi.


Turvalisuse tagamiseks kehtestatakse saarel pühadeperioodil (23.12.2020 – 10.01.2021) täiendavad piirangud:

  • maksimaalne inimeste arv ühel koosviibimisel ei tohi olla rohkem kui 6 (alla 6-aastaseid lapsi selle arvu hulka ei arvata).
  • pühade ajal kehtivad erandid - 24., 25. ja 31. detsembril ning 1. ja 6. jaanuaril saab koos viibida 10 inimest (alla 6- aastaseid lapsi selle arvu hulka ei arvata).
  • pühade ajal on inimeste liikumine piiratud kella 01.00 – 06.00.
  • toitlustusasutused võivad olla avatud kuni kella 00.00.
  • restoranides ja baarides ei tohi üle 6 inimese sama laua taga istuda. Laudade vahel peab olema vähemalt 2 meetrit.
  • näomaski kandmine on kohustuslik kõikides avalikes kohtades.
  • massiürituste (festivalid, paraadid, kontserdid jms) ei ole lubatud.