Itaalia välisminister Luigi di Maio teatas lennuühenduse peatamisest täna pärastlõunal. "Valitsusena on meil kohustus kaitsta itaallasi, nii et sel põhjusel kirjutasime pärast hoiatust Suurbritannia valitsuselt alla korraldusele peatada lennud Itaalia ja Suurbritannia vahel," märkis Maio.

Itaalia valitsuse otsus järgnes Hollandi ja Belgia omale, kes teatasid täna samuti oma piiride sulgemisest Suurbritanniaga. Hollandi valitsus keelas täna hommikul kõik reisilennud Suurbritanniast kuni 1. jaanuarini, samal ajal kui Belgia valitsus teatas nii lennu- kui rongiühenduse peatamisest Suurbritanniaga vähemalt 24 tunniks.

Tervishoiuametnikud Hollandis kinnitasid ühtlasi, et on avastanud kõnealuse viirusemutatsiooni esimese juhtumi kodumaal. Maailma Tervishoiuorganisatsioon (WHO) teatas omalt poolt, et on Suurbritanniaga uue tüve osas kontaktis ja asub seda uurima.

Teiste seas peatas pühapäeval lennuühenduse nii Suurbritannia kui Hollandiga Iisrael. Saksamaa, Prantsusmaa ja Iirimaa aga teatasid, et kaaluvad tõsiselt ajutist lennuühenduse katkestamist Suurbritanniaga.

Suurbritannia peaminister Boris Johnson rääkis uuest tüvest ja sellega seoses rakenduvatest piirangutest eilsel pressikonverentsil. Johnson ütles, et uus tüvi võib olla kuni 70% nakkavam.

Suurbritannia tervishoiuminister Matt Hancock hoiatas täna, et uue tüve levik on kontrolli alt väljas ning leevendust ei pruugi tulla enne, kui suurem osa elanikkonnast haiguse vastu vaktsineeritakse.

"Juhtumite arv on täiesti hüppeliselt tõusnud, nii et meil on veel pikk tee minna," tõdes Hancock täna usutluses Sky Newsile. "Oleme säärase olukorraga silmitsi veel järgmised paar kuud."