Rae vallavalitsus tegi detailplaneeringu kehtestamise otsuse teisipäeval. Abivallavanem Priit Põldmäe ütles, et planeeringu avalikustamise ajal laekus nii mõnigi ettepanek, sealhulgas avastati planeeringuala läheduses asuva Maxima logistikakeskuse riskioht, kirjutab ERR.

Argumendi, et teisel pool Tallinna ringteed asuv Maxima logistikakeskus kasutab oma tegevuses ammoniaaki ja diislikütust, esitas kahe kaubamaja krundi läheduses elava inimese nimel vandeadvokaat Kristo Kallas.

Põldmäe selgitas, et seoses Maximaga viidi läbi täiendav riskianalüüs, kuidas võimaliku ohu korral käituma peaks, kuid kuna sellest vaide esitajatele ei piisanud, siis pöörduti rahandusministeeriumisse. Rahandusministeeriumist teatati möödunud nädalal Rae vallale, et nemad planeeringu kehtestamiseks takistusi ei näe.

IKEA valmis edasi minema

Põldmäe teadmisel on IKEA kaubamaja projekteerimisega valmis saanud ning järgmine samm on ehitusloa taotluse esitamine.

"Nad ei ole öelnud konkreetseid tähtaegu, aga on öelnud, et kohe, kui võimalus tekib, lähevad nad protsessiga edasi. Kui me sügisel suhtlesime ja küsisime, kas tänane olukord võib kuidagi takistada nende soove, siis nad ütlesid küll, et neil on kõik plaanipärane, ja kui neil avaneb võimalus esitada ehitusloa taotlus, siis nad selle esitavad, ja kui nad selle kätte saavad, siis hakkavad ehitama," rääkis Põldmäe.

Põldmäe sõnul võtab ehitusloa tavapärane menetlus aega umbes kuu. "Kui nad on kõike hoolikalt teinud ja ametitel ei ole märkusi, siis on see selline kuuajaline protsess, aga kui ametitel on märkusi, siis võib see venida ka pikemaks," ütles abivallavanem.

Ehitusluba soovitakse ERRi andmetel saada enne tänavu aasta lõppu, seejärel näeb plaan ette, et IKEA kauplus valmib kolme-nelja aasta jooksul.

Mööbligigant IKEA kavandab Rae valda Kurnasse Tallinna ringtee äärde rajada 40 000 ruutmeetri suuruse kaubamaja. IKEA ostis Rae vallalt 20 hektari suuruse krundi 2019. aastal.

Loe artiklit pikemalt ERRis.