Osa söögikohti on otsustanud pikka jõulupuhkust veelgi pikendada ja on suletud. Teistes on vaikne, ustele on lisatud sildid, et toit müüakse kaasa.

Eeskätt on avatud sellised toitlustusasutused, kes on ka muidu kaasamüügile orienteeritud. Paljud lõunakohad, näiteks kesklinnas asuvad R14, Platz, Radio, Faehlmanni kohvik, teatavad sotsiaalmeedias, et müüvad kaasa nii päevapakkumisi kui tavamenüüd.

Kolmeks nädalaks sulges uksed TAR TAR söögikoht, kes teatab, et pühapäeval oli nende selle aasta viimane teeninduspäev ja ees ootab kolmenädalane nn eneseisolatsioon.

Kaasamüük päästab

Wolt Baltikumi tegevjuhi Liis Ristali sõnul on viimasel kuul huvi toidukulleri teenuse vastu kasvanud nii kaupmeeste kui tarbijate poolt. "Tänu sellele lisasime detsembrikuus enda partnerite sekka 60 uut restorani ja poodi," lisas Ristal.

Bolt Foodi globaalne müügijuht Nikolai Zenevitshi sõnul lisandub uusi restorane platvormile iga päev. "On näha, et pärast uute piirangute kehtestamist on huvi meie teenuse vastu veelgi kasvanud," rääkis ta.

"Teisalt, on paljud restoranid pühade ajal suletud ning pärast uute piirangute kehtestamist on mitmed neist otsustanud võtta pikema puhkuse," tõi Zenevitshi välja.

Kulleritest puudu ei tule

Milliseid muudatusi laiemalt praegused piirangud endaga kaasa toovad, on Zenevitshi sõnul vara öelda. "Samuti pühade ajal paljud inimesed sõitnud linnast välja puhkama, mistõttu väga suurt hüpet kohe esimestel päeval me ei oota. Küll aga on arvata, et jaanuaris hakkab teenuse vastu nõudlus kasvama," rääkis ta.

Zenevitshi kinnitas, et igapäevaselt koolitatakse uusi kullereid, et meil oleks pidevalt võimalik pakkuda kiiret, kvaliteetset ja taskukohast teenust kõikidele klientidele, mistõttu nad teenuse pakkumisega hätta ei jää.

Viimast tõi välja ka Ristal. "Oleme kasvav ettevõte ja iganädalase tellimuste kasvuga toimetulek pole meile seetõttu probleem. Meie klienditugi ja kullerid on igati valmis restorane ja kohvikuid uute piirangute valguses toetama nii palju ja nii turvaliselt kui vähegi võimalik," kinnitas Ristal.

Ristal lisas, et lisaks võimaldatakse klientidele näiteks poodidest tasuta kojuvedu, lisaks saadetakse erinevaid sooduspakkumisi. Soodustusi mainis ka Zenevitshi, kelle sõnul on soodsaid pakkumisi rohkem kui viiekümnel erineval restoranil. "Osadel neist on tasuta kohalevedu ja teistel on soodustused kuni 30% tervelt menüült," lisas ta.