Suurbritannia valitsuse sõnul on ülekaalulisus üks riigi suurimaid pikaajalisi terviseprobleeme, kuna peaaegu kaks kolmandikku täiskasvanud elanikkonnast on ülekaalulised ja iga kolmas laps on juba algkooliea lõpus ülekaaluline või rasvunud, kirjutab Reuters.

Piirang hakkab kehtima ka kaupluste sissepääsude, kassade ja riiuliotsades rippuvale reklaamile, kus ei ole lubatud enam ebatervislikke toite reklaamida.

"Keelatakse ebatervisliku toidu reklaam ning viiakse ellu hulk meetmeid selleks, et populariseerida tervislikke valikuid. Kui luua keskkond, mis soodustab regulaarset tervisliku toidu tarbimist, siis mõjub see kogu ühiskonnale hästi," kommenteeris otsust Suurbritannia terviseminister Jo Churcchill.

Suurbritannias oli "osta üks, saa teine tasuta" kampaaniate keelamine kiirtoidukohtades jutuks tänavu juuliks, samuti räägiti piirangutest telereklaamides reklaamitavale kiirtoidule enne kella 21.00.

Eelmisel kuul lisas Briti valitsus sellele veel jõudu juurde ja keelas täielikult kiirtoidu digitaalse reklaami.

Ülekaalu tõttu on paljudel suurenenud risk nakatuda või surra COVID-19 viirusesse. Samale ohule on viidanud ka Suurbritannia peaminister Boris Johnson, kes pärast koroonaviirusega haiglasse sattumist, on avalikult rääkinud vajadusest tegeleda enda kehakaaluga.