Kuutsemäe ja Väike-Munamäe mäekeskus tõstis eile poole päeva pealt piletihindu kuni 92%," tõi Kasuliku poole pöördunud lugeja välja.

Nüüd on 3 tunni mäepileti (13-67-aastane) hinnaks 19 euro asemel 35 eurot, mis teeb lugeja sõnul hinnatõusuks 84 protsenti. 7-12-aastaste ning 65-aastaste ja vanemate klientide hind oli varem 13 eurot ja nüüd 25 eurot, mis teeb tema sõnul hinnatõusuks lausa 92 protsenti.

„Pikema kestusega pileteid ei müüda üldse, seega kui näiteks võrrelda 6h pileti hinda kahe 3h piletiga, siis on vahe veel suurem," lisas lugeja.

Paljud inimesed kirjutavad ka sotsiaalmeedias avaldatud teate all, et hinnatõus ei ole loogiline. „Soomes Levi Skis maksab 3 tunni pilet 36 eurot - seal on 19 nõlva kust alla lasta ja siis on Kuutsemägi, kus 3 tunni pilet maksab 35 eurot."

Samuti toob üks Eesti inimene välja, et kahe lapsega perele läheks kolmetunnine mäelkäik maksma 120 eurot, varem sai sama suurusega pere hakkama 70-75 euroga.. Ta lisab, et eriti kuna praegu on lahti ainult kaks nõlva, tuleks palju aega veeta järjekorras.

Külastajate arv tipphooaja tasemel

Kuutsemäe Puhkekeskust opereeriva Äärmusliku Spordi AS juhatuse liikme Priit Tammemägi sõnul kasvas jõulude külastatavus hüppeliselt ulatudes juba tipphooaja numbriteni. „Häda oli aga selles, et erinevalt tipphooajast oli avatud vaid osa nõlvu," sõnas ta.

Tammemägi lisas, et praegu on avatud kaheksast Kuutsemäe nõlvast kolm ja Munamäe viiest nõlvast 1-3, osad nõlvad suleti vahepeal lumetamiseks.

„Seega venisid järjekorrad väga pikaks ja raske oli tagada, et 2-meetrise distantsi hoidmist. Soovides hoida külastajaid ja personali nakatumaks ning järgimaks valitsuse kehtestatud piiranguid pidime midagi ette võtma," selgitas Tammemägi.

Tammemägi sõnul kohati esimese sammuna pühapäeval piirama piletimüüki, mis aga koheselt soovitud tulemust ei andnud. „Lootsime, et argipäev toob muutusi aga kohe esmaspäeva hommikul selgus vastupidine," lisas ta.

Inimeste hulk ei jätnud valikut

„Külastatavus püsis pühapäevasel tasemel või isegi suurenes. Seega olime sunnitud piletimüügi kahe tunni pärast peatama, mis tekitas kohale tulnud külastajatele suurt pettumust," tõdes Tammemägi.

Tammemägi sõnul jätkati müügiga kl 16.00, aga siis ei müüdud enam piletit kauemaks kui 3 tundi. „See andis võimaluse enamikele kohale tulnud inimestele siiski mäele pääseda. Nõudluse vähendamiseks tõstsime ka piletihinda ca 40 protsenti," rääkis ta.

„Tänaseks on need ebapopulaarse sammud selgeid tulemusi andnud. Järjekorrad on märkimisväärselt vähenenud, millele on kaasa aidanud kindlasti ka Kuutsemäel neljanda nõlva ja tõstuki avamine," tõdes Tammemägi.

Olukord normaliseerumas

Nii keskuse külastajatel kui personalil on Tammemägi sõnul nüüd palju inimlikumad tingimused. „Ja tegelikult saavad külastajad oma raha eest oluliselt rohkem. Nimelt mõõtsime Väike-Munamäel ära, et näiteks pikkades järjekordades seistes sai tunnis teha ca 5 laskumist. Praegu aga 15," tõi ta näiteks.

Selliselt saab Tammemägi sõnul klient 2/3 rohkem laskumisi 2/5 kallinenud pileti eest. „Pole tegelikult üldse paha, kuigi enamik kipub ainult kallimat hinda nägema," sõnas ta.

„Täna ei ole kumbki meie Otepää keskustes pidanud piletimüüki peatama, ega kedagi tagasi saatma," rääkis Tammemägi ja lisas, et keskuste lahtiolekuaegu on pikendatud kahe tunni võrra, et võimalikult palju soovijaid vastu võtta.

„Kuna olukord on normaliseerumas siis hakkame radikaalseid meetmeid vähendama. Homsest saab jälle soetada ka 6h piletit. Loodame naasta peatselt taas vanadele raamidele - pileti valik ja hinnaklass samm-sammult lähenema hakata," rääkis Tammemägi.