Circle K mootorikütuste müügidirektor Raimo Vahtrik sõnas, et koroonapandeemia leviku ning üha kiireneva elutempo tõttu on tarbijad hakanud teenindusjaamades eelistama kontaktivabu makseviise.

„Pooled kütuseostud tehakse täna tankuri küljes olevas makseautomaadis. Lisaks on eraisikute mobiilimaksed Circle K EXTRA mobiiliäpis viimastel kuudel kasvanud kolm korda ning ka autopesula pileti soetamine pesula makseautomaadist on järjest populaarsem,“ sõnas Vahtrik.

Kuigi paljud kliendid on harjunud kütuse eest tasumiseks sisenema teenindusjaama, siis on need harjumused muutumas eelkõige mugavuse, kontaktivabaduse ja kiiruse tõttu.

„Ühelt poolt soosib makseautomaadis maksmist mugavus, sest ei pea järjekorras seisma, eriti juhul kui tipptunnil külastab teenindusjaama rohkem kliente. Teiselt poolt on kontaktivaba maksmine tänastes oludes turvalisem ka tervise seisukohast, sest lähikontaktide arv väheneb ehk kütuse eest maksmiseks ei pea teiste inimeste lähedusse sattuma,“ selgitas Circle K mootorikütuste müügidirektor.

Vahtriku sõnul on tarbijate teadlikkus erinevate makselahenduste osas väga erinev, mistõttu on oluline pakkuda võimalikult laia maksemeetodite valikut.

„Kindlasti on tarbijaid, kes eelisavad alati kontakti teenindajaga, kuid loome siiski kontaktivaba makse võimalused muutuvaid vajadusi arvestades. Seetõttu on meie jaoks oluline pakkuda igale kliendile temale sobilikku makselahendust – olgu siis selleks teenindajale maksmine poes või kohe tankuri juures makseautomaadis,“ ütles Vahtrik.