"Me jälgime ja hindame olukorda pidevalt ning oleme nii eile kui ka täna tõhustanud omalt poolt meetmeid veelgi," selgitas Stockmanni kliendikogemuse ja turunduse direktor Katre Uibomäe.

Uibomäe sõnul on praegune tegevus selline, et poe turvajuht ja G4S-i turvavanem panid helkurvestid selga ja aktiivselt suunavad saalis kliente hoidma üksteisega vahet. "Iga 15 minuti järel edastame siseraadio teel teavitusi nii eesti kui ka vene keeles. Lisaks jälgime, et igal külastajal oleks mask ees, ning kui ei ole, suuname nad infoletti ja anname tasuta maski," lisas ta.

"Anname endast parima, et kõik kliendid saaksid enda vana-aasta õhtu toidulaua turvaliselt kaetud ja kenasti uuele aastale vastu minna," rääkis Uibomäe.

Olukorda käis kontrollimas politsei

Kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit ütles, et Stockmannis eilse vahejuhtumi kohta politseile väljakutseid ei tulnud. "Käisime täna keskuses ja meile avanes nukker vaatepilt. Võtsime ühendust turvajuhiga, et üheskoos piirangute olulisust inimestele taas meelde tuletada," rääkis Saarniit.

Säärases olukorras on Saarniidu sõnul kõige mõistlikum pöörduda esmalt kaupluse töötaja või turvamehe poole. "Viiruse peatamiseks on ka väga suur abi sellest, kui poed ja keskused teevad ise teavitustööd 2 + 2 reegli ja maski vajalikkuse kohta," lisas ta.

"Panen inimestele südamele, et ükskõik kas oled tööandja, külastaja või omanik – oluline on, et igaüks meist võtaks vastutuse ja me läheksime uuele aastale vastu tervetena," rõhutas Saarniit.

Vaata Delfi lugeja eile tehtud pilte galeriist!