Pühadeeelsel ajal maksis bensiin 95 liiter suuremates tanklakettides 1,149 eurot, pärast soodustuse lõppu kerkisid esmaspäeval hinnad 1,259 euroni liitrist, mis on 1 sent enam, kui varem

„Kampaania lõppedes taastusid hinnad kampaania eelsele tasemele. Kütuste jaehinnad aga sõltuvad maailmaturu sisseostuhindadest ning kuna sisseostuhinnad detsembri keskpaigaga võrreldes tõusid, oli ka meie tanklates 1-sendine hinnatõus vältimatu," selgitas Neste turundus- ja kommunikatsioonijuht Risto Sülluste.

Sama kinnitas ka Circle K Eesti AS mootorikütuste müügidirektor Raimo Vahtrik. „Circle K lähtub oma toodete hinnastamisel sisseostuhinnast, riiklikest maksudest ning kohalikust konkurentsist. Kampaania lõppedes olime sunnitud jaehindu korrigeerima, kuna kütuse sisseostuhindades oli toimunud hinnatõus," tõdes ta.

Vahtrik lisas, et seetõttu on alates 4.01.2021 kütuste jaehinnad 1 sendi võrra kõrgemad kui need olid enne 17.12.2020 alanud kampaaniat.

Mootorikütuste jaehinnad langesid Vahtriku sõnul järsult seoses COVID-19 pandeemia käigus toimunud nõudluse ettenägematu langusega ja diislikütuse aktsiisi langetamisega 1. mail 2020. „Tulenevalt lootusest COVID-10 vaktsineerimise positiivsele majanduslikule mõjule on mootorikütuste hinnad jätkanud maailmaturul tõusmist, mis arvatavasti tõstab taastumise tempos ka jaehindu," rääkis ta.

Sooduskampaaniad on olnud ka varem

„Sarnaselt jõulu ja aastavahetuse perioodiks pakutud soodustusele on suuri soodustusi olnud mitmeid kordi varemgi," rääkis Sülluste. Hinnasoodustused on hõlmanud tema sõnul kõiki tanklaid üle Eesti.

äiteks oli selline kampaania Tartus mullu lastekaitsepäeva raames, kui Terminal Oil algatas kütuse hinnalangetuse. Kampaania raames pakkusid Tartu tanklaketid viimaste aastate rekordmadalat hinda - 1,069 eurot bensiin 95 liitrist ja 0,879 eurot diislikütuse liitrist. Terminal Oil langetas sellisele tasemele kütuse hinnad ka mujal Eestis, teised kütusemüüjad piirdusid soodustusega Tartu piirkonnas.