Nädala eest lõpetasid kütuse jaemüüjad jõulude ja aastavahetuse ajal kestnud sooduspakkumised ning siis kerkisid hinnad 1 sendi võrra ülespoole, kui need olid enne pühadeperioodi.

Teisipäeval kerkisid hinnad veelgi kahe sendi võrra liitri kohta. Eelmisel nädalal maksis bensiin 95 1,259 eurot liiter, nüüd tuleb liitri eest välja käia 1,279 eurot. Bensiin 98 maksis 1,309 eurot liiter, nüüd aga 1,329 eurot liiter ning diislikütus maksis 1,089 eurot liiter ning nüüd tuleb diislikütuse liitri eest tasuda 1,119 eurot.

Maailmaturu hinnad tõusus

Eelmisel nädalal kommenteeris Circle K Eesti AS mootorikütuste müügidirektor Raimo Vahtrik, et võrreldes pühadeeelse olukorraga on kütuse sisseostuhinnad tõusnud, mille tõttu tuli ka eelmisel nädalal hinda korrigeerida.

Mootorikütuste jaehinnad langesid Vahtriku sõnul järsult seoses COVID-19 pandeemia käigus toimunud nõudluse ettenägematu langusega ja diislikütuse aktsiisi langetamisega 1. mail 2020. „Tulenevalt lootusest COVID-19 vaktsineerimise positiivsele majanduslikule mõjule on mootorikütuste hinnad jätkanud maailmaturul tõusmist, mis arvatavasti tõstab taastumise tempos ka jaehindu," rääkis ta.