„Rail Baltica on suurim Balti riikide ülene projekt, mida kunagi elluviidud. Sellel on tohutu roll transpordisektori rohelisemaks ja turvalisemaks muutmisel. Lisaks on Rail Baltica ehitamine ja käitamine Läänemere piirkonna jaoks täiendav kasvu edendav katalüsaator," ütles Liive. Ta lisas, et Rail Baltica edu sõltub suuresti inimestest, kes projekti ellu viivad. „See tähendab, et kolme Balti riigi ühisettevõte RB Rail AS peab muutuma andekate ja motiveeritud ekspertide jaoks atraktiivsemaks tööandjaks. Nõukogu esimehena sean prioriteediks, et RB Rail AS oleks ihaldusväärne tööandja," sõnas Liive.

Sandor Liive on kogenud juht ja ettevõtja, kes on seotud mitmete majandusharudega. Nende hulka kuuluvad näiteks energeetika, side, ehitus, teadus ning finants- ja sotsiaalteenused. Liive omab pikaajalist tippjuhtimise kogemust, olles töötanud üheksa aastat Eesti Energia tegevjuhina ja enne seda finantsjuhina. Samuti on ta täitnud Tallinna Sadama finantsjuhi kohustusi.

RB Rail AS nõukogu koosneb kuuest liikmest, kes nimetatakse aktsionäride poolt ja valitakse kolmeks aastaks. Nõukogu ülesanne on valida ettevõtte juhtkond, anda sellele strateegilisi suuniseid ja luua ettevõtte juhtimiskeskkond.

RB Rail AS nõukogusse kuuluvad:

Eesti aktsionäri poolt: Eesti Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi transpordi asekantsler Ahti Kuningas ning nõukogu sõltumatu liige Sandor Liive.

Läti aktsionäri poolt: Läti transpordiministeeriumi asekantsler Ligita Austrupe ja nõukogu sõltumatu liige Anrī Leimanis.

Leedu aktsionäri poolt: AB LTG INFRA tegevjuht Karolis Sankovski ja AB LTG juhatuse esimees Romas Švedas.