Mullu korraldas ta maailma suurimat Ant Groupi aktsiate avaliku pakkumist, kuid selle börsidebüüdi keelasid Hiina võimud viimasel hetkel. Viimati tegi Ma avalikult kriitikat Hiina finantsregulatsiooni vastu 24. oktoobril. Miljardär märkis, et ülereguleerimine on innovatsioonile halb. Ta nimetas regulaatoreid vanameeste klubiks. Ant Groupi börsidebüüdile tõmmati pidurit, sest Shanghai börsi avalduse kohaselt ei vastanud ettevõte börsile lubamise tingimustele või ei avaldanud piisavalt informatsiooni.

Huvitaval kombel pole muidu sõnakas Jack Ma enam pärast oktoobri lõppu avalikuses sõna võtnud. Ta ei ole enam osalenud isegi enda juhitud talendi leidmise TV-saates. Samuti pole teda enam näha Aafrika ärikangelaste telesaates. Kui tavaliselt säutsub mees Twitteris mitu korda päevas, siis ka seal pole teda ammu näha, kirjutab Celebrity Net Worth.

Ma on olnud Hiina valitsusel hambus seoses avatud turumajandust pooldava vaatega. Paljude inimeste arvates maksis Hiina kommunistlik partei Ant Groupi IPO nurjamisega Ma-le kätte, soovides piirata idufirmade edukäiku.

Ikkagi jääb õhku küsimus, kus on Jack Ma?