Lõuna ajal Delfi fotograafi tehtud ring sellel nädalal uksed taas avanud Tallinna südalinna söögikohtades näitas, et suurt tungi koroonaviiruse tõkestamiseks kehtestatud piirangute leevendamine tekitanud ei ole. Pigem leiab kohapeal üksikuid lõunatajaid, rohkem on neid, kes ostavad oma lõuna kaasa.

18. jaanuarist Harjumaal ja Ida-Virumaal kehtivad piirangute leevendused
Sisetingimustes lubatakse individuaaltegevusena, huviharidus ja –tegevus, täiendkoolitus ja –õpe, noorsootöö, sportimine ja treenimine. Õues on kõik loetletud tegevused lubatud jätkuvalt kuni kümneliikmelises rühmas.
Muuseumites ja näitusasutustes on lubatud liikuda 2+2 reeglit arvestades ning ruumi täitumus ei tohi olla suurem kui 50 protsenti. Õues tohib külastajate rühma suurus olla endiselt kuni 10 inimest.
18. jaanuarist leevendatakse keeldu viibida toitlustusettevõtte müügi- või teenindussaalis kohapealseks ajaveetmiseks. Restoranide ja kohvikute ning muude toitlustusasutuste ruumid võivad olla klientide jaoks kohapealseks ajaviitmiseks avatud ajavahemikul 6.00-19.00. 
Arvestada tuleb kuni 25 protsendiga ruumi täitumuse nõudest, ehk kliendid peavad viibima ruumis hajutatult, ruumis liikudes tuleb  arvestada 2+2 reeglit, mis ei laiene perekondadele. Toidu kaasamüügi ajale piiranguid ei seata.

Allikas: valitsus.ee