Koroonapandeemia mõjutab tarbijate harjumusi. Me näeme, et inimesed tunnevad suuremat huvi oma heaolu parandamise vastu kodus, tehes selleks nii suuri muudatusi kui väiksemaid täiendusi. Selleks, et teenindada paremini kliente, kes ostavad meie veebipoest väiksemaid asju, tutvustame uut teenust – väikeste tellimuste kojuveoteenus. Uue teenuse hind on poole soodsam kui tavapärase kojuveoteenuse hind,“ ütles Tallinna IKEA väljastuspunkti juht Aleksejs Mihailovs.

Kui varem oli ka väiksemate tellimuste kojuveoteenuse hinnaks 19,90 eurot, siis nüüd maksavad kliendid kuni 30 kg tellimuste puhul 9,99 eurot. Tellimusele kohapeale järele minnes on Eestisse tellimine tasuta.

Pandeemia muutis tellimusi

Mihailovsi sõnul ei vasta uus teenus mitte ainult praeguse turu vajadustele, vaid aitab kaasa ka majapidamistoodete, -tarvikute või väiksema mööbli internetimüügile. Samuti aitab selline lahendus tema sõnul hallata e-kaubanduse protsesse tõhusamalt, kuna nüüdsest jõuavad väiksemad tellimused klientideni kiiremini, jäämata liiga kauaks tellimis- ja väljastuspunkti.

„Koroonapandeemia piirangute ajal on olnud kõige populaarsemad väiksemad esemed köögiriistad, tassid, klaasid, mänguasjad ja tekstiilitooted, nagu näiteks padjad. Detsembris ostsid meie külastajad rohkem kinkepaberit ja erinevaid karpe. Kuna jaanuaris algas meie veebipoes väljamüük, siis eeldame, et edaspidi leiab inimeste ostukorvidest rohkem magamistoatekstiile, kodutarvikuid ning erinevaid korrastamis- ja hoiustamisvahendeid, nagu karbid ja riiulid," rääkis Mihailovs.