Ida-Virumaa omavalitsuste liidu juht Eve East ei näe võimalust kiireks põlevkivitööstuse sulgemiseks. Tema arvates peaks rohepööre toimuma järk-järgult Euroopa Liidus kliimaneutraalsuse sihiks seatud 2050. aastaks, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Omavalitsusliidu juhi arvates ei tasuks loodava valitsuse esimestest fossiilkütuste teemalistest väljaütlemistest kiireid järeldusi teha.

"Tegelikult pole väljakäidud mõte või idee saanud toetust ja selle taga ei ole otsust," ütles East.

Ka Narva energeetikute ametiühingu juhi Andrei Zaitsevi sõnul on uue koalitsiooni põlevkiviteemalised mõtted väga toored.

"Minu arvates ei ole vaja sel teemal paanikat teha. Minule ei tulnud loodava koalitsiooni selline avaldus üllatusena, sest Reformierakond on kogu aeg rääkinud, et põlevkivi käitlemine tuleb lõpetada. Konkreetset infot pole minuni jõudnud. On olnud vaid see info, mida on vahendanud ajakirjanikud, ja see on küllaltki pealiskaudne," rääkis Zaitsev.

Kaja Kallase loodava valitsuskoalitsiooni kõnelustel lepiti kokku, et fossilkütustel põhinevad projektid riigilt investeeringuteks toetust enam ei saa.