Boris Johnson on varem mitmel korral rääkinud, et koroonapiirangud võiksid lõppeda millalgi aprillis, kuid nüüd ei pea ta seda enam realistlikuks. Johnsoni ning siseminister Priti Pateli sõnul on peamiselt Suurbritannias leviv uus koroonatüvi sedavõrd nakkavam, et koroonaviiruse levikut ei ole aidanud vähendada isegi viie miljoni elaniku vaktsineerimine.
Priti Patel

Tegemist pole esimese korraga kui Johnson teeb koroonapoliitikas kannapöörde. Varem on ta näiteks keelanud perekondadel jõulude ajal kokkusaamise vaatamata varasemale lubadusele seda mitte teha.

Paljud erakonnakaaslased on peaministrit Suurbritannias kehtivate rangete piirangute tõttu kritiseerinud. Parlamendisaadiku Mark Harperi sõnul ei ole aktsepteeritav, et vaatamata vaktsineerimisprogrammile jäävad liikumispiirangud kehtima. Tema sõnul kahjustavad need liialt Briti majandust.

Samas on britid endiselt hädas elanikega, kes ei lähe haigussümptomite avaldumisel koroonaproovi andma, sest nad kardavad positiivse proovi korral sissetulekus kaotada. Seetõttu kaalub Johnsoni valitsus abimeedet, millega makstaks positiivse koroonaproovi andnud elanikele 500 naela suurune toetus.