Ralli kõrval paistab Prantsusmaa külje all rannikul asuv riigike silma paljude asjadega. Monaco on hea koht kapitali kuhjumiseks, sest seal pole üksikisiku tulumaksu.

Keskeltläbi iga kolmas resident on miljonär, kirjutas Business Insider.

Vaid 38 300 elanikuga riik on maailma üks suurema asustustihedusega riike ja ka rikaste asustustihedus on seal maailma suurimaid. Seal elab 12 261 miljonäri ruutkilomeetri kohta.

Kinnisvara on linnriigis hinnas. Sotheby's International Realty Prantsusmaa-Monaco juht Alexander Kraft ütles Mansion Globalile, et ühe magamistoaga korteri soetamiseks peab ostja arvestama vähemalt 1,6 miljoni dollari maksmisega. Normaalsete korterite hinnad jäävad vahemikku 2,2 miljonit kuni 22,3 miljonit dollarit. Eliitkorterid maksavad üle 55 miljonit dollarit. Kinnisvara aina kallineb.

2017. aastal maksis Monacos järelturul keskmine eluase 4,5 miljonit eurot. Uusarenduste hindadest ei maksa rääkidagi.

Väikeriik on üks enim valvatud maid. Kogu riik on 24 tundi ööpäevas videovalve all. Monacos on politseinik iga saja elaniku kohta.

Monaco on maailmakuulus oma kasiinode poolest, kuid riigi kodanikele on hasartmängud keelatud. Seetõttu on mängupõrgud vaid turistide päralt.

Pisiriigi SKT inimese kohta on 165 420 dollarit ehk 136 226 eurot. Seda tulemust lööb vaid Liechtenstein, kus sisemajanduse kogutoodang inimese kohta on 166 021 dollarit. Maailmas on ainult neli riiki, kus SKT inimese kohta on vähemalt 100 000 dollarit. Peale eespool nimetatud kahe riigi kuuluvad sellesse klubisse Luksemburg ja Bermuda.

Monaco on sisserännanute maa. Kõigest 9259 Monaco 38 300 residendist on sündinud selles riigis.

Väikeriik paistab silma ka kõrge oodatava eluaega, mis on 85,8 aastat.

Monacos puudub selline nähtus nagu vaesus.