Zuckerberg näeb Facebooki lähiajal Apple’i ühe suurima rivaalina. Tema sõnul tegutsevad ettevõtted sarnastes turusegmentides: mõlemad pakuvad sõnumirakendusi ning tegelevad virtuaalse reaalsuse toodete arendamisega.

Zuckerberg kritiseerib Apple’i pidevaid tarkvarauuendusi, mida Facebooki juhi arvates kasutatakse vaid Apple’i konkurentide kiusamiseks. “Apple kasutab enda jõupositsiooni, et takistada meie rakenduste töötamist,” väidab Zuckerberg.

Apple’i juhi Tim Cooki sõnul soovitakse sagedaste tarkvarauuendustega tagada Apple’i kasutajate privaatsust, kuid Zuckerberg selle väitega ei nõustu. Tema arvates on näiteks Apple’i iMessage’i privaatsusnõuded palju leebemad kui Facebooki WhatsAppil. Facebooki juht ütleb, et kui Apple ei kasutaks pahatahtlikult enda jõupositsiooni, siis oleks WhatsAppil USAs rohkem kasutajaid kui iMessage’il, sest tegemist on parema teenusega.

Seetõttu kaalubki Facebook Apple’i vastu kohtusse pöördumist. “Apple väidab, et nad parandavad kasutajakogemust, kuid tegelikult edendavad nad lihtsalt enda ärihuve,” seletab Zuckerberg.
Apple'i juht

Vastulöögi andis ka Apple’i juht Cook, väites, et Facebook ei takista enda veebiteenustes vandenõuteooriate ning vägivaldsete ideede levitamist, sest see vähendaks kasutajate arvu. Cooki arvates aitab Facebook seega kaasa ühiskonna lõhestumisele.

Iroonilisel kombel on USA riigiametid hetkel uurimas ebaausate ärivõtete kasutamist nii Apple’i kui Facebooki poolt.