Hõbeda hind on päevaga kerkinud 11 protsenti, pea 25 euroni untsi kohta. Tegemist on viimase kaheksa aasta kõrgeima hinnatasemega. Alates reedest on suurim hõbedat müüv platvorm, iShares Silver, müünud väärismetalli umbes 850 miljoni euro eest.

Hõbeda hinnakasvule andis hoogu Gamestopi aktsiamahhinatsioonidega kurikuulsaks saanud internetikommuun WallStreetBets. Üks sealne kasutaja kutsus lugejaid üles hõbedat kokku ostma, üritamaks korraldada Gamestopi aktsiaga juhtunud hinna mitmekordistumist.

WSB kasutaja TheHappyHawaiian-i sõnul olevat suured investeerimisfondid panustanud hõbeda hinna langusele ning seetõttu on praegu hõbedat ostes võimalik teenida suurt kasumit.

Ekspertide sõnul ei vasta tema väide siiski tõele. Kuna kulla ning hõbeda hinnad käivad enamasti käsikäes ning kulla hind on viimasel ajal tõusnud, siis on suured investeerimisfondid samuti panustanud hõbeda hinnatõusule.

Samuti on hõbedat turul oluliselt rohkem kui Gamestopi aktsiaid. Seega arvavad analüütikud, et seekordne hinnatõus on pigem loomulik ning WSB-i postitajal lihtsalt vedas. Võimalust, et väikeinvestorid suutsid hõbeda hinda märkimisväärselt kõigutada, peetakse pigem väikeseks.