Kogu aeg sama nime kandnud parvlaev Regula ehitati 1971. aastal Saksamaal Papenburgis Jos L Meyeri laevatehases ühe vanima Rootsi laevafirma tellimusel.

Jääklassiga 71,2 m pikk ja 16,3 m lai parvlaev alustas 1971. aasta aprillis liiklust Helsingborgi-Helsingøri liinil ja sõitis seal veerand sajandit. Oma 26. aasta veetis laev kai ääres, kuni Saaremaa Laevakompanii selle Eesti lipu alla ostis.

Esimese reisi Eesti vetes tegi Regula 17. mail 1997 Kuivastust Virtsu. Regula oli saarlaste jaoks esimene uutest „välismaa" laevadest, millel oli peale autoteki ka kaks reisijatekki, kus asusid avarad salongid, poed-kioskid, restoran, bistroo lastenurgaga ja baar.

Poole sajandi jooksul on laeva kolme omaniku poolt hästi hoitud. Laeval pole siiani vahetatud peamasinaid ehk viiekümne aastaga on neljal diiselmasinal kogunenud keskmiselt 150 000 töötundi.

Regula parvlaev

TS Laevad laevastiku koosseisus on Regula alates 1.oktoobrist 2016 teinud kahel liinil kokku tervelt 2 821 liinireisi, millest 1 609 reisi Virtsu-Kuivastu liinil ja 1 212 reisi Rohuküla-Heltermaa liinil. Nendel reisidel on Regula teenindanud üle 209 000 reisija ja viinud üle Väinamere 91 000 sõidukit.

Hetkel seisab parvlaev Regula Virtsu sadamas ja on vajadusel valmis eeloleval suvel jällegi lisalaevana reisijaid teenindama. Sel juhul saab laev suvel lõpuks niipalju meremiile läbitud, et piltlikult on tiir ümber ekvaatori tehtud.

Pandeemia ei võimalda parvlaeva 50. aastapäeval suuri pidustusi pidada, aga siiski kogunesid sel päeval Regula autotekile laeva endised ja praegused kaptenid ning ka laevapere liikmed, et meenutada üheskoos läbitud hetki.