Läti Televisiooni sõnul ei hõlma Läti majandusministeeriumi ettepanekud mitte ainult jaemüügisektori laiemat avamist, vaid ka juuksurite ja kosmeetikute pakutavate teenuste taasavamist. "Majandusministeeriumi ettepanekud esitatakse tõenäoliselt sel nädalal valitsuskabinetti arutamiseks, kuid neid ei viida ellu enne, kui koroonaviiruse epideemia olukord on paranenud," teatas telesaade De Facto esmaspäeval.

Läti majandusministeeriumi eelnõude kohaselt peavad kauplused pakkuma külastaja kohta vähemalt 25 ruutmeetrit pinda. See tähendab, et paljud väiksemad kauplused saavad korraga mahutada ainult üht inimest. Suuremad kauplused peavad looma külastajate jälgimise süsteemi ning samuti määrama vastutava isiku, kes peab kogu aeg jälgima külastajate arvu.

Siiski paljud Läti kauplused seisavad silmitsi tõsiste raskustega. Kasutatud rõivaste jaemüüja RDA haldab 64 kauplust ja annab tööd umbes 250 inimesele. Seadusest tulenevalt on firma kõik oma kauplused sulgenud, kuid kaugmüük ei ole majanduslikult otstarbekas, kuna postikulu on paljudel juhtudel suurem kui rõivaste hind.

Alates 21. detsembrist on valitsus saanud jaemüüjatelt enam kui neli tuhat toetuse taotlust.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.