Kirjas Amazoni töötajatele teatab Bezos, et ei kavatse siiski enda asutatud ettevõttest lahkuda, vahendab Business Insider. Bezos loob endale ametikoha, kus ta saab juba alates varajasest arendusfaasist juhtida Amazoni uute toodete ning teenuste väljatöötamist.
"Tegevjuhi ametikoht on ajamahukas ning seetõttu poleks mul sel ametikohal võimalik tegeleda millegi muuga," seletab Bezos enda otsust.

Bezos kavatseb tegevjuhi kohalt lahkudes pühendada rohkem aega ka heategevusele ning teistele enda valduses olevatele ettevõtetele. Endisele maailma rikkaimale mehele kuuluvad mitu heategevusorganisatsiooni ning üks USA suurimaid meediaväljaandeid The Washington Post.

Bezose asemel võtab Amazoni tegevjuhi ametikoha sisse Andy Jassy, kes on seni töötanud Amazoni veebiteenuste valdkonna tegevjuhina.

Jeff Bezos on olnud Amazoni tegevjuht alates ettevõtte loomisest 1994. aastal. Internetis raamatuid müüva firmana alustanud Amazonist on tänaseks saanud üks veebigigante. Nende tegevusvaldkonnad ulatuvad veebikaubandusest kuni tehisintellekti lahenduste loomiseni.