Alates sellest nädalast pakuvad spordisaalid taas rühmatrennide võimalusi. Myfitnessis saab teatud rühmatrennides osaleda kas 12, 19 või suisa 30 inimest. Kasuliku poole pöördunud treenija tunneb muret, kas spordiklubid tõlgendavad terviseameti poolt tulnud korraldusi valesti.

Myfitnessi turundusjuht Marika Mäsak vastas, et MyFitness lähtub piirangutest kultuuriministeeriumi poolt saadetud juhendist. Antud juhendis seisab, et rühmatreeningud on lubatud juhul, kui treeningute käigus hoitakse kahemeetrist vahemaad teiste inimestega ja ruumi täituvus ei tohi olla rohkem kui 50%.

"Kõigis MyFitnessi rühmatreeningute saalides on põrandal markeeringud, mis aitavad nimetatud vahemaad hoida, samuti on vähendatud arvuga treeningsaalides õhuvahetus 2 korda suurem kui norm seda ette näeb," lisas Mäsak. Samuti põhjendas Mäsak, et rühmatreeningutes liikmetevahelisi kontaktseid tegevusi ei toimu.

Terviseameti kommunikatsioonispetsialist Kirsi Pruudel kinnitas, et sisetingimustes on lubatud kontaktne või kõrge riskiga tegevus või treening üksnes juhul, kui see toimub kogu tegevuse või treeningu vältel maksimaalselt kahe sama inimese vahel. Seal juures tuleb hoida teiste inimestega kogu tegevuse vältel kahemeetrist vahemaad. Antud reeglist ei pea kinni pidama, kui koos liikuvad või viibivad perekonnad. Pruudel kinnitas, et kõrge riskiga tegevuste puhul tuleb jälgida kahte nõuet: 2+2 reegel ja 50% täituvus.

Seega on lubatud korraldada suurema kui 10+1 suurusega rühmatrenne, kui peetakse kinni 2+2 reeglist ja ruumis on tagatud 50% täituvuse nõue.