Kui 2020. aasta jaanuaris reisis Tallinki laevadel 617 374 reisijat, siis tänavu jäi reisijate arvuks vaid 121 116. Säilinud reisijatest suurem osa,93 279, reisis Eesti ning Soome vahel. Lisaks säilis mõningane liiklus nii Turu-Stockholmi(24 568 reisijat) kui ka Paldiski-Kappelskär(3269 reisijat) liinidel. Täielikult kukkus ära Läti ning Rootsi vaheline parvlaevaliiklus.

Samuti vähenes kaubaveo maht võrreldes mullusega 8,4 protsenti. Kui reisijate arvu kahanemine jäi jaanuaris mõnevõrra väiksemaks kui detsembris, siis kaubaveo olukord halvenes. Detsembris oli Tallinki kaubaveo maht võrreldes aasta varasemaga koguni veidi kasvanud. Enim kahanes Rootsi-suunaline kaubavedu, Soome ja Rootsi vahel 21,2 protsenti ning Eesti ja Rootsi vahel 11,3 protsenti. Läti ja Rootsi vahel jaanuaris Tallinki laevadega kaubavedu ei toimunud.

Oluline on täheldada, et jaanuaris ei avaldanud Soome valitsuse poolt kehtestatud reisipiirangud reisijateveole veel märkimisväärset mõju. Kuna piirangud kuulutati välja kuu lõpus ning kehtivad veebruari lõpuni, siis ilmselt on veebruaris oodata veelgi suuremat reisijate arvu langust.