Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro sõnul sündis silla idee praktilisest vajadusest muuta inimestele liikumine kahe terminali vahel kiiremaks ja mugavamaks.

„Tihtipeale juhtub ühte või teise terminali laevadele kiirustavaid inimesi, kes on eksinud terminaliga. Raskete kohvrite ning Eestimaa tuulise ja sademete rohke ilmaga tundub ka veidi üle kilomeetri pikkune teekond lõputu, kui vaja õigeks ajaks laevale jõuda,” kirjeldas Arro.

Silla projekti aluseks on Tallinna Sadama poolt 2017. aastal korraldatud ideekonkursi võidutöö „ New Balance 100“ kavand, mille esitasid Witteveen + BOS ja arhitekt Robert-Jan van der Veen arhitektuuribüroost Plein06. Silla ehitab KMG Inseneriehituse AS. Silla lepingujärgne valmimisaeg on augustis 2021, aga ehitaja loodab selle valmis saada juba varem.

„Praeguseks hetkeks on sillaehituses valminud ja paigaldatud raudbetoonist kesksammas ja kaldatoed. Alustatud on pealisehituse teraskonstruktsioonide paigaldusega – paigaldatud on üle Admiraliteedi basseini kanali minev sildeehitise sektsioon, hetkel paigaldatakse pealisehitise vasturaskuse vertikaalset konsooli. Samaaegselt käib silla juhtimis- ja jälgimissüsteemide projektdokumentide koostamine,” kirjeldas Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja.

Vastavalt ehitajaga sõlmitud lepingule kujuneb projekteerimise, ehitustööde ja garantiiperioodi hoolduse maksumuseks kokku 4,22 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Tallinna Sadama kõrval kaasrahastab silla rajamist Euroopa Liit Euroopa Ühendamise Rahastu projekti TWIN-PORT 2 raames. Leping sõlmiti mullu 6. aprillil, ehitustööd algasid aprilli lõpus ja nurgakivi pandi 28. augustil.

Tallinna Sadama laiem eesmärk on, et silla näol tekiks piirkonda ka ainulaadne arhitektuuriobjekt, mis ilmestaks ümberkaudset linnaruumi ja toimiks tõmbenumbrina nii linnakodanikele kui ka linna külastavatele turistidele. „On ju Admiraliteedi basseini ümbrus kesklinnale ja vanalinnale kõige lähemal asuv veesilm,” sõnas Arro.

Nii soovib ettevõte, et Admiraliteedi basseini ümbrusest kujuneks välja uus linnaväljak ja tore ajaveetmiskoht nii linnakodanikele kui ka linna külastavatele turistidele. „Sild saab olema avatav, et tagada Vanasadama Jahisadama toimimine ning väikelaevade vastuvõtt,” märkis turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja.