"Meil on suured plaanid, me võtame seda projekti väga tõsiselt," ütles praegu Leedus ja Lätis tegutseva sideettevõtte BITĖ Group tegevjuht Nikita Sergienko intervjuus Geeniusele. "Me tahaksime, et regulaator avaks Eestis võimaluse uutel tegijatel turule tulla."

BITĖ Group on praegu Lätis ja Leedus tegutsev sideoperaator, kes pakub teenuseid nii üle fiksvõrkude kui mobiilivõrgu. Grupi omanik on USA investeerimisfirma Providence Equity Partners, samasse gruppi kuulub ka Eestis tegutsev TV3 koos oma muude ettevõtetega.

Loe pikemalt portaalist Geenius.

Eile kinnitas ka tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) Delfi Fortele, et BITĖ Group on nendega ühenduses olnud ja 5G teemade vastu huvi tundnud.

„BITĖ Group esindajad on TTJA-ga kohtunud ja väljendanud enda huvi Eesti sideturu, 5G ning 3,6 GHz sageduslubade konkursi suhtes. BITE esindajad esitasid erinevaid praktilisi küsimusi, mis võivad tekkida turule sisenemisel," ütles ameti esindaja Airi Ilisson. Ta märkis, et Eesti sideteenuste turule tulek on ettevõtte enda otsus ega vaja eraldi TTJA poolt loa saamist.

Ärileht saatis täiendavad küsimused ettevõtte plaanide kohta Eesti turul ka BITĖ Groupi kliendi- ja investorsuhete juhile Justina Nekiūnaitėle, kes märkis lakooniliselt, et neil ei ole sel teemal hetkel täiendavaid kommentaare jagada.

2005. aastal loodud BITĖ Groupi kuuluvad BITĖ Leedu, BITE Läti, TV3 Group, Baltcom LV ja mitmed teised ettevõtted. Ettevõtte peakorter asub Leedu pealinnas Vilniuses.