Freeh ütles, et kohtumise põhjus oli seotud Tederile peavalu valmistanud juriidiliste küsimustega. Samas ei vastanud Freeh kõigile Äripäeva esitatud küsimustele otse, näiteks sellele, kas kohtumisekorraldas endine rahandusministri nõunik Kersti Kracht.

Loe pikemalt Äripäeva veebist.

Eesti Ekspress kirjutas teisipäeval, et Tallinna ringkonnakohtus Hillar Tederi vahi alt vabastamise arutelul ilmnes uusi, seni avalikustamata detaile.

Nimelt selgus kohtuistungi käigus, et rahandusministri Martin Helme (EKRE) nõunik Kersti Kracht (EKRE) korraldas Hillar Tederi kohtumise Ameerika advokaadi Loius Freeh ja tema kaaslase Ragnar Meiterniga. Kohtumise eesmärgist, kohast ja ajast kohtuistungil ei räägitud.

Kuna see kohtumine on toodud prokuratuuri poolt kahtlustuses konkreetselt välja, siis peab uurimine seda kohtumist kuritegude osaks. Kuidas ja miks? Kui Ekspress seda pärast istungit juhtivalt riigiprokurörilt Taavi Pernilt küsis, jättis ta vastamata.

Äripäeva väitel soovib prokuratuur selle näitega ilmestada Krachti ja Tederi tihedaid suhteid ning üksteise huvide eest hoolitsemist.