Nimelt on Harju Elektril minevikus õnnestunud omandada osalus Eesti kiireima kasvuga start-up-ettevõttes Skeleton Technologies. See on Eestist alguse saanud ja Saksamaal tootmisoperatsiooni omav teadusmahukas idufirma, mis tegutseb superkondensaatorite valdkonnas.

Ettevõtte eelmiste aastate müügitulu võib praegu veel kokku lugeda kõigest miljonitega, kuid juba praegu on realistlikku käivet broneeritud sadade miljonite eurode ulatuses. Sellele lisanduvad aga kavatsuste kokkulepped (LOI - letter of intent) rohkem kui 1 miljardi euro ulatuses.

Harju Elektri aktsia on sel nädalal tõusnud pea 50% ehk 2,9 euro võrra pärast seda kui Äripäev kirjutas võimalusest, kuidas tavainvestor saaks osa Skeletoni eduloost. Börsifirmana on Harju Elektril Skeletonis 7,64% osalus.

Tänu Harju Elektri aktsiaga kauplemisele on tehingumahud nädala teises pooles Tallinna börsil kerkinud tavatutesse kõrgustesse. Reedel osteti näiteks üle 116 000 Harju Elektri aktsia ning hind kerkis 8,7 eurole. Nädala algul oli hind veel 5,7 eurot.

Hiljuti kirjutasime, kuidas Skeletoniga liitus tuntud tippjuht Erkki Raasuke, kes pärast Luminorist lahkumist läks Skeletoni finantsvaldkonda arendama. Raasuke hakkab tegema ettevalmistusi mahukaks erakapitali kaasamiseks või börsile minekuks.

Mullu kaasas ettevõte 41,3 miljonit eurot. Koos viimase rahasüstiga on Skeleton oma tegevusaja jooksul kogunud kokku üle 93 miljoni euro investeeringuid.