Eestlanna Pilkku Aasma töötas 21 aastat Microsoftis. 2000. aastal alustas ta tööd Eesti kontoris. 2005. aastal siirdus Ukrainasse firma SMS&P ehk väikeste ja keskmiste ettevõtetega koostöö direktoriks. Sealt läks ta Saksamaale, kus asus SMS&P ärijuhi kohale.

2015. aastal tõusis Microsoft Devices Group'i operatsioonide juhiks USA-s Redmondis. See tähendbs, et ta oli sisuliselt tehnoloogiahiiu juhtkonnas toonase tegevjuhi Stephen Elopi järel tähtsuselt teine inimene, kes juhtis ettevõtte igapäevast tegevust.Tegu on suurtes tehnoloogiafirmades kõrgeimale ametikohale tõusnud eestlasega.

Seejärel liikus ta USA-st tagasi Münhenisse, kus täitis veel mitmeid juhtivaid positsioone. Viimasena taaskord juhtides Microsofti Saksamaa partnersuhteid, mis tähendas vastutamist ca 40 000 ettevõttega suhtluse eest.

Nüüd aga teatas teine USA tehnoloogiafirma Citrix - kelle suurus ei ole küll eriti märkimisväärne võrreldes maailma ühe suurima kompanii Microsoftiga - et Aasma hakkab seal tööle Citrixi asepresidendina EMEA regiooni ehk Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika turgude juhina.

Citrix Systemsil on üle maailma umbes 400 000 klienti ning tarkvarafirma pakub serveri-, pilve-, võrgu- ja tarkvarateenuseid. Citrixi käive küündis 2019. aastal üle 3 miljardi dollari.