21. detsembrist kuni 31. jaanuarini said kõik soovijad avaldada oma arvamust Maxima kaupluse rajamise kohta Pirital. "Linnaosavalitsus palus inimestel vastata küsimusele, kas nad pooldavad Maxima tulekut Piritale või ei. Vastata sai veebi kaudu ja ka paberkandjal. Kokku oli 1319 vastajat. Maxima poe ehitamise poolt anti 490 ja vastu 829 häält. Elektroonilist võimalust arvamuse avaldamiseks kasutati 1237 korral, sedeleid laekus linnaosavalitsusse 82," võttis Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat küsitluse tulemused kokku. Ta tõi esile, et paljud lisasid oma "jah" või "ei" vastusele ka põhjaliku kommentaari.

Poe ehitamise vastu olevad inimesed tõid esile kauplusega kaasneva liikluskoormuse tõusu, hoone suuruse ning Pirita ja Viimsi piirkonna kaupluste rohkuse.

"Pirital on juba piisavalt toidupoode. Lisaks suurendaks see piirkonnas liikluskoormuse kasvu (poe eest läheb läbi kergliiklustee, mida kasutavad lapsed kooli sõiduks). Pirita vajaks pigem korralikku turuhoonet, mis eristuks muust kaubandusest ja tooks kindlasti tänulikke ostjaid enda juurde. Maalähedus, ökoloogiline toit - see on tulevikku vaatav suund!" viitas Liinat põhjendustele, mille on toonud "ei"-vastuse andnud. Osa kaupluse vastu hääletanud pole konkreetselt Maxima, vaid üldse lahmaka supermarketi rajamise vastu.

Kaupluse pooldajad loodavad uue poega, et konkurents laiendab kaubavalikut, toob hinnad alla ning oluliseks peetakse, et pood asuks kodule lähedal.

"Kindasti kahe käega poolt! Meriväljal ja Mähe alguses pole ühtegi suuremat toidupoodi, kuhu saaks jalgsi minna. Samuti on Padriku rajoon ilma toidupoeta. Seal elab üle tuhande inimese. Kodule lähedal asuv toidupood tõstab kinnisvara hinda ja annab jalgsi liikumisele rohkem motivatsiooni," tõi linnaosavanem näiteks, miks pooldatakse poe rajamist Piritale.

Linnaosavanem tänab kõiki kaasamõtlejaid ja küsitluses osalenuid. "Praegu on pall arendaja käes. Kui detailplaneering linnaplaneerimise ametist Pirita linnaosa valitsusse jõuab, siis on meie kord Maxima rajamise asjas oma otsus teha," sõnas Liinat.

Maxima poekett soovib rajada Merivälja tee 80, Puki tee 29 ja 31 kinnistutele Maxima XX kauplust. Kinnistud kuuluvad Maximale. Detailplaneeringu lahenduse on koostanud AS K-Projekt. Pirita üldplaneering näeb alale ette ärihoone ehitust.

Maxima kõneisik andis ka omapoolse lühikommentaari: "Täname kõiki küsitlusele vastanuid ja Maxima kaupluse rajamist toetavaid inimesi. Nagu pooldajad välja tõid, siis tõepoolest on Maximas odavaimad hinnad, lai ja kvaliteetne kaubavalik ning oleme oma klientidele kodupoeks, kuhu neil on lähedal ja mugav tulla."