Uudisteagentuuridel CNN ning AP õnnestus näha ÜRO julgeolekunõukogu salajast dokumenti, mis põhineb ÜRO liikmesriikide luureandmetel ning Põhja-Korea põgenike tunnistustel.

ÜRO raporti kohaselt ründasid Põhja-Korea internetikurjategijad erinevaid finantsinstitutsioone ning veebis tegutsevaid valutavahetusteenuseid. CNNi andmetel oli ÜRO dokumendis potentsiaalse kahjuna mainitud summa 316,4 miljonit dollarit ehk umbes 261 miljonit eurot.

Varastatud raha kasutas Põhja-Korea erinevate tuuma- ning raketiprogrammide rahastamiseks. Põhja-Koreal on välisvaluutasid vaja tuuma- ning raketiinfrastruktuuri ostmiseks. Rahvusvaheliste sanktsioonide tõttu ei ole see Põhja-Korea kohaliku valuutaga võimalik.

Varem on Põhja-Korea välisvaluutasid teeninud näiteks välismaale töölisi saates või kivisütt müües, kuid koroonapandeemia tõttu on nende meetodite kasutamine raskenenud. Seetõttu ollaksegi suund võetud sõna otseses mõttes varastamise suunas.

CNNi väitel raport mingil hetkel avalikustatakse, aga pole teada, millal see juhtub, sest varasemalt on Venemaa ning Hiina taoliste raportite avalikustamist takistanud. Põhja-Korea esindajad keeldusid leket kommenteerimast.