Eelmise aasta jahedal ja sombusel märtsiõhtul kutsusid Tallinna munitsipaalpolitsei ametnikud Bolti rakenduse abil takso. Kahe minuti pärast saabunud taksojuht Vitali sai kohe aru, et vaatamata hilisele tunnile ei soovi ametnikud koju sõita. Sestap Vitali ei peatunud vaid suunas oma Mazda uuesti teele. Linnaametnikud hakkasid autot jälitama, kutsusid appi politsei ja Tondi tänaval saadi Vitali kätte.

Kuna Mazdale polnud vormistatud taksoveoks tarvilikku sõidukikaarti, tegi munitsipaalpolitsei Vitalile 400 eurot trahvi.

Munitsipaalpolitsei juht Aivar Toompere selgitas ERR-ile, et Vitali juhtum polnud harukordne, vastupidi, iga kuu on ametnikud kontrollimiseks välja kutsunud kuni sada äpitaksot.

"Kutsusime takso välja ja kui selgus, et tal ei ole dokumendid korras, siis alustasime menetlust ja karistasime. Kasutasime selleks erinevaid telefone, sest meie enda ametnike telefonid olid kõik blokeeritud. Põhimõtteliselt oli teada, et nende pealt väljakutseid teha ei saa, siis ei tule keegi kohale," rääkis Toompere.

Riigikohus märkis, et ebaseaduslikult kogutud tõendite alusel ei saa kedagi ka karistada.