Uue nimega Maakri HUB 17-korruseline hoone toob ärikinnisvara turule 10 000 ruutmeetrit A-klassi büroopinda. Fausto Capitali müügidirektori Einar Niine sõnul jäävad endisest majast sisuliselt alles ainult konstruktsioonid. Uue ilme saavad hoone fassaadid ja siselahendused ning majale ehitatakse peale kaks klaasist lisakorrust. „Põhjaliku uuenduskuuri järel konkureerib Maakri HUB büroopindadega uutes ärihoonetes. Muudame hoone keskkonnasäästlikuks ja seeläbi enda klientide jaoks kõrvalkulud madalaks. Lisaks uuele ilmele vahetame välja tehnilised lahendused, isolatsiooni, kütte-ja ventilatsioonisüsteemid, aknad ja kõik muu vajaliku,“ rääkis Einar Niin.

Maakri HUB üldiseks visiooniks on koondada südalinna kokku IT-ettevõtteid ning tekitada sinna selle valdkonna sünergiat, kuid oodatud on ka teiste valdkondade ettevõtted. „Hea asukohaga kvaliteetsete büroopindade järgi on nõudlus endiselt suur, vaatamata koroonast tingitud üldisele majanduslikult raskele olukorrale. Praegu käivad Maakri HUB ankurrentniku leidmiseks aktiivsed läbirääkimised mitme suurettevõttega,“ lisas Niin.

Ümberehituse arhitekt Margit Aule KAOS arhitektuuribüroost toob välja, et Maakri HUB lisab südalinna tornmajade piirkonda aktiivset seltsielu kohvikute ja rohelise sisehooviga. „Avame Maakri HUB klaasfassaadist esimese korruse kohvikute ja restoranide jaoks, et Maakri HUB saaks suhestuda tänavaga ja rohelise valgusküllase sisehooviga. Südalinnas soosime ka kergliikluse kasutamist ja planeerisime esimesele korrusele tõukerataste laadimispunktid ning jalgrattaparklad koos riietusruumidega,“ rääkis Aule. Ka autode parkimine on koostöös Europarklatega mugavalt lahendatud selliselt, et Maakri HUB üürnikele kehtivad soodsamad hinnad.

Varem Maakri 23a majas ankurrentnikuna tegutsenud Postimees Grupp kolis eelmisel aastal Fausto Capitali teise suuremasse arendusse, Tartu maantee ääres paikneva endise paberivabriku kvartalisse rajatud ärilinnakusse Fahle Park, kuhu Fausto rajab esimeses järgus 32 000 ruutmeetrit uut äripinda (bürood, restoranid, meelelahutus, teeninduspinnad). Fahle Parki kogu arendusmaht on üle 120 000 ruutmeetri.