Bekkeri sadama arenduse taga seisab ärimees Endel Siff, kellele kuulub 26 hektari suurune sadamaala.

Siff ütles reedel ERR-ile, et esitleb samal päeval arhitektuuribüroo koostatud kavandit linnapea Mihhail Kõlvartile. Alale on kavandatud ka ooperimaja, mis Siffi nägemuses peaks saama uueks koduks rahvusooperile. Siffi sõnul on uue ooperimaja kohta tulnud väga palju positiivset vastukaja, sealhulgas ka linnapealt. "Linnapea avaldas lisaks soovi, et uue rahvusooperi maja ümbrus oleks linnalik, ja sellest lähtus ka Kadarik Tüür Arhitektide visioonikavand," kommenteeris Siff.

Siffi plaan on uus ooperimaja välja ehitada erarahaga, riik ei peaks esialgu midagi investeerima. Maksma läheks ooperiteatri ehitamine kuni 300 miljonit eurot. Rahvusooperi tehnikadirektor Taivo Pahmann ütles mullu sügisel ERR-ile, et kui ooperiteater Bekkeri alale ehitada, siis peaks kindlasti sellega samal ajal välja ehitama kogu ümbruse.

Ärilehele nentis Siff, et nad on uhked ka uue logistikavõimaluse üle: Bekkeri kvartalisse kavandatava uue trammiliiniga saab kesklinna 10 minutiga ja ringreis võtab aega pool tundi. Rajatavad jalakäijateed viivad kesklinna aga kõigest 15 minutiga.

"Tahame teha lihtsalt ilusa koha ja sealjuures rakendada sel hetkel kättesaadavaid targa linna lahendusi. Kontseptsioonilt me ei räägi eliidist, vaid siiski Eesti elanikule jõukohasest võimalusest," lisab ärimees.

Projekti kavandasid Raul Kalvo, Juhan Kangilaski, Mats Põllumaa, Indrek Rünkla,Tõnis Savi, Liina Soosaar, Kristi Tuurmann, Paco-Ernest Ulman, Ott Kadarik, Mihkel Tüür.

Rohkem lugeda saab ERRi uudisteportaalist.