Lõppenud nädalavahetusel toimus Narva kortermajas väga traagiline õnnetus, kus sai surma 12-aastane laps. TTJA peadirektor Kaur Kajak märkis, et amet tegeleb juhtunu analüüsiga. “Meie ekspert viibis möödunud nädalavahetusel Narvas kohal ja teeme politseiga igakülgset koostööd, kahjuks ei saa õnnetuse asjaolusid enne juurdluse lõppu täpsemalt kommenteerida. Avaldame kaastunnet kõigile lähedastele ning paneme igale Eesti inimesele südamele olla väga tähelepanelik oma gaasiseadmete osas. Vingugaasiandur on Eestis täna kohustuslik. Loodan, et me kõik aitame omalt poolt kaasa selleks, et niisugused õnnetused ei kordu.“

Kuna vingugaas on nähtamatu ja ilma lõhnata, aitab seda tuvastada ainult vingugaasiandur. "Kui inimestel oleks kodus vingugaasiandur, jääksid sellised traagilised õnnetused juhtumata. Andur annab märku, kui õhus on tekkinud ohtlikus koguses vingugaasi. Anduri signaali ei tohi tähelepanuta jätta, esimesena tuleb lülitada välja gaasiseade ja avada aknad, et tuba tuulutada. Järgmisena tuleks kutsuda gaasipaigaldise kontrollija, kes tuvastab põhjuse(d), miks seadmel õhku puudu jääb. Kui põhjused teada, tuleb need ka likvideerida, et ei juhtuks õnnetust," pani Kajak inimestele südamele.

TTJA teostas mullu Ida-Virumaal ulatuslikku gaasiohutuse alast teavitustegevust ja eluasemete kontrolli. Hoone, milles kurb õnnetus juhtus, on samuti ametnike tähelepanu all, sest sel ei ole olnud ette näidata positiivset gaasikontrolli tulemust ega korterite gaasipaigaldiste kontrolli tulemusi.

TTJA on aastaid teinud gaasiohutuse alast teavitustegevust. Viimastel aastatel on peatähelepanu pööratud just Ida-Virumaale. Eelmise ehk 2020. aasta teavitustegevus oli eelkõige suunatud venekeelsele elanikkonnale. Kokku on TTJA viimastel aastatel kontrollinud Ida-Virumaal kohapeal tuhandete korterite gaasiohutust. Probleeme puuduliku ventilatsiooni või torustikuga tuvastati pooltes korterites. Puudusi esines rohkem gaasiveesoojenditega korterites. Kontrolliprojekti käigus paigaldati ka vingugaasiandur neile, kellel see puudus.