Kaup24 klienditeeninduse juht Berit Baluta sõnul näitavad müüginumbrid, et inimesed ei tegele mitte ainult lume koristamisega oma hoovist või teedelt, vaid naudivad ka õues aja veetmist, erinevaid hobisid ja kalapüüki. "Näiteks on võrreldes 2019. aasta jaanuari müügiga tänavu jaanuaris lumelabidate müük kasvanud rohkem kui 2 korda, samuti on kasvanud kallimad ostud nagu bensiiniga lumepuhurid," kirjeldas Baluta. Lisaks on kalapüügivahendite müük kasvanud 2,5 korra.

Baluta sõnul on kiiret kasvu mõjutanud erinevad tegurid. „Esiteks oleme viimastel kuudel kogenud kiiret e-kaubanduse buumi, mille tulemusel on muutunud klientide harjumused ja eelistatakse üha enam teha oma igapäevaseid oste ohutult veebist. Teiseks on tänavune ideaalne talveilm võimaldanud inimestel nautida talvised tegemisi. Eelmise aasta jaanuaris oli ilm talve kohta ebatavaliselt soe ja siis täheldasime, et inimesed ostsid pigem kaupu nagu kohvrid ja sukeldumismaskid ehk soojamaareisidega seotud tooteid,“ tõi Baluta esile.

Ostjate kiire nõudlus talvekaupade, näiteks suuskade ja uiskude järele on suurenenud pea 60%.„Juba jaanuari esimene nädalavahetus näitas klientide huvi suurenemist nii suuskade kui ka uiskude järele, nende müük kasvas aga pärast tugevat lumesadu tunduvalt, suuskade oma üle 50% ja uiskude üle 70%,“ sõnas ta.