Ford investeerib Saksamaal Kölnis elektrisõidukite tootmisüksusesse miljard dollarit, seega Euroopa autotööstuse hiiglane plaanib järgmistel aastatel pühenduda elektrisõidukite tootmisele.

Kolmapäeva hommiku pöördumises ütles Ford, et 2026. aasta keskpaigaks plaanib teha kogu nende sõiduautode valiku Euroopas saastevaba tehnoloogiaga. Lisaks on neil plaanitud täielikult elektrilised või vähemalt pistikühendustega hübriidmudelid, sellega pakkudes aastaks 2030 „täiselektrilist" kogemust.

"Meie tänane teade Kölni tehase muutusest, on Fordi üks olulisemaid otsuseid viimase põlvkonna jooksul. Tehas on Saksamaal olnud meie tegevuse kodu ligi 90 aastat," ütles Ford Euroopa president Stuart Rowley oma avalduses.

"See rõhutab meie pühendumust Euroopale ja kaasaegsele tulevikule, kus elektrisõidukid on meie kasvustrateegia keskmes," lisas Rowley.

Samuti ettevõte soovib 2024. aastaks sarnast muutust teha ka nende tarbesõidukite segmendiga.

Ka teised autotootjad ei jää maha

Selle nädala alguses teatas ka Jaguar Land Rover, et aastaks 2025 nende kaubamärk läheb "elektriliseks". Tata Motorsile kuuluv ettevõte kommenteeris, et järgmise viie aasta jooksul plaanib Land Roveri segment toota tervelt kuus elektriauto mudelit.

Lõuna-Korea autotootja Kia toob see aasta turule nende esimese spetsiaalse elektrisõiduki, samal ajal kui Saksamaa Volkswageni kontsern investeerib akusõidukitesse umbes 35 miljardit eurot ja soovib aastaks 2030 välja lasta umbes 70 täiselektrilist mudelit.