„Eelmisel aastal, mil inimeste kulud olid peamiselt langustrendis* ja säästud pigem kasvasid**, ootasime tarbimislaenude langust kõikides kliendigruppides. Naiste seas on väikelaenude osakaal langenud ning tarbimist vedasid selles valdkonnas eelkõige mehed vanuses kuni 40 eluaastat, kes küsisid laenu pea kaks korda rohkem kui naised.

SEB statistika näitab, et 2020. aastal paljud eestimaalased keskendusid olmekulutustele ning selle valguses tundub ka loogiline, et väikelaenamise peamine põhjus on endiselt kodu remont, renoveerimine ja kodutehnika ost. Huvitav aga on see, et mehed olid selles valdkonnas aktiivsemad, võrreldes varasemate perioodidega," kirjeldas olukorda SEB erakliendi segmendi müügijuht Evelin Koplimäe.

SEB klientidest on üle 30% väikelaenu klientidest mehed vanuses 26 kuni 35 eluaastat ning mida suurem on laenatud summa, seda pikem on laenuperiood. Tarbimislaenu keskmine laenusumma oli 1000-2000 eurot, tagasimakseperioodiga kaks aastat. Kolmandik laenutaotlustest esitati eelmisel aastal Harjumaalt, ülejäänud maakondades oli väikelaenude võtmine proportsionaalne rahvaarvuga.