Blokeerimise põhjustas Austraalia valitsuse "uudiste ja meedia läbirääkimiskoodeks", mis kohustas Facebooki maksma sisu väljaandjatele.

Euroopa Komisjon on viimastel aastatel toetanud karmimate regulatsioonide kehtestamist suurtele USA tehnoloogiafirmadele. Business Insideri teatel kavatseb Euroopa Liit järgida Austraalia eeskuju ja nõuda Facebookilt sisu eest tasumist.

"Oma domineeriva turupositsiooniga tekitavad suured digitaalsed platvormid võimu tasakaalustamatust ja saavad uudiste sisust märkimisväärset kasu. Ma arvan, et see on ainult õiglane, kui nad maksavad tagasi õiglase summa," teatas Euroopa Parlamendi liige Alex Saliba.

Prantsusmaa oli esimene Euroopa Liidu liikmesriik, kes rakendas Euroopa autoriõiguse direktiive. See kohustas Facebooki ja Google'it maksma väljaandjatele nende loodud sisu kuvamise eest. Mõlemad tehnoloogiafirmad keeldusid maksmisest.

Hispaania kehtestas 2014. aastal "Google'i maksu", mille kohaselt tehnoloogiagigant pidi maksma Google Newsi platvormil taaskasutatud uudiste eest. Selle tagajärjel otsustas Google oma uudisterakenduse Hispaanias sulgeda.