Hiina mobiilitootja telefonidele ning 5G seadmetele on lääneriikides kehtestatud ranged sanktsioonid. Näiteks eemaldati nende telefonidest Google’i rakendused ja raskendati mobiilides vajalike mikrokiipide tarnet. Samuti on mitmed riigid, sealhulgas ka Eesti, keelanud 5G võrkude ehitamisel Huawei seadmete kasutamise.

See kõik on põhjustanud Huawei peamiste ärisuundade järsu käibelanguse. Ettevõtte ise veel selle aasta prognoose kinnitanud ei ole, kuid erinevad raportid hindavad 2021. aasta võimalikuks käibelanguseks koguni 60 protsenti.

Nüüd on Huawei aga hakanud otsima uusi turge. Seetõttu ollaksegi sisenetud seakasvatusärisse. Nimelt elavad Hiinas umbes pooled kogu maailma sigadest ning Huawei on asunud pakkuma seakasvatajatele erinevaid tehisintelligentsi lahendusi. Näiteks pakuvad nad näotuvastustarkvara, mis tunneb ära iga sea ning võimaldab pidevalt järgida sea kaalu, füüsilist aktiivsust ning toidulauda.

Seakasvatus ei ole ainuke uus ärisuund. Huawei juhi Ren Zhengfei sõnul uuritakse hetkel ka võimalusi optimiseerida tehnoloogiliste lahendustega Hiina söekaevandussektorit. Zhengfei loodab nii vähendada kaevurite tervisekahjustuste arvu ning vähendada valdkonnas valitsevat tööjõupuudust, asendades osad töökohad tehnoloogiliste lahendustega.