Itella Estonia OÜ pakiveo äriüksuse juht Rauno Parras selgitas, et uued valged pakiautomaadid on esimesed omalaadsed Eestis. "Automaadid on ilma tsentraalse konsoolita ehk igal kapiuksel on oma lukk koos PIN-klahvistikuga. See tähendab, et ühest pakiautomaadist saab samal ajal pakki välja võtta mitu inimest korraga ilma konsooli taga järjekorras seismata ning pakkide kättesaamine muutub veelgi kiiremaks ja mugavamaks,“

Suurendamaks kliendimugavust ja vähendamaks pakiautomaatide juures veedetavat aega, saab valgetest pakiautomaatidest pakkide saatmise vormistada ainult läbi iseteeninduskeskkonna my.smartpost.ee. „Üha enam soovitakse pakke vormistada e-keskkonnas, mistõttu oleme loonud kliendisõbraliku Smartposti iseteeninduskeskkonna, kus saab pakkide saatmise ette ära vormistada ja seeläbi pakkide saatmist veelgi kiirendada. Pakiautomaatide puhul hindavad tarbijad just kiirust ja mugavust,“ kirjeldas Parras.

Parrase sõnul on nüüdsest võimalik saata pakke ka Lätti ja Leetu, seda nii valgetest kui ka sinistest pakiautomaatidest.

Suur osa uutest pakiautomaatidest on paigaldatud seni katmata piirkondadesse, nagu Kadrina, Kunda, Kilingi-Nõmme, Järvakandi, Sindi jne.