„Kurb. Jah, seansse on vähe, näitame peamiselt vanemaid filme, aga üksikuid uusi julgeti juba ka saata. Kui mingi kindlustunne tekib, siis levitajad tunnevad end ka kindlamini. Veebruaris oli 2020. aasta sama ajaga võrdluses saalide täituvus 30%," selgitas Kongo.

Ta tunnistab, et raha jääb ettevõttel üha vähemaks. Samas ei teeninud suurt raha ka 30-protsendilise külastatavuse juures. Teda paneb lisaks muretsema see, et kui kinod on kinni, siis kasvab inimestes aina enam hirm kinode ees. Nad võõrduvad ja neid ei pruugi olla lihtne tagasi meelitada. „Kinni-lahti-kinni lahti - see ei tekita usaldust inimestes. Kui saaksime olla lahti, siis saaksime klientidega suhelda. Aga kindlasti on ka rahaline pool. Ja mitte ainult palgameede vaid ka muu toetus. Muud kulud on ju ka. Rent on meil suur kuluartikkel," tõi ta välja. Forum Cinemas omab vaid Tartu kinopinda, aga näiteks Coca-Cola Plazat nad rendivad.

Küsimuse peale, miks ei suutnud nemad valitsuselt välja rääkida erisust, lubades näiteks olla tublimad, kaubanduskeskused ju suutsid, vastas Kongo, et eks see otsus tehti valitsuse poolt ilma detailidesse süvenemata. Otsustati, et vaba aja veetmine tuleb sulgeda. „Nii on lihtne otsuseid teha," ütles Kongo pettunult. „Ja mida me saakski lisaks teha? Müüme juba pileteid nii, et inimesed kõrvuti ei istuks. Järjekordi meil ei ole. Inimesed kinodes üldiselt ei suhtle omavahel. Meil on olemas desovahendid. Milline on see risk, et saad kinosaalis istudes nakkuse? Minu arvates on see üks turvalisemaid meelelahutuse vorme," lisas ta.

Kongo loodab niisiis, et valitsus töötab välja tõhusad meetmed. Läti ja Leedu on siin tema sõnul olnud edukad. Õppida võiks neilt.