If Kindlustuse sõidukikahjude grupijuhi Taavi Kruusi sõnul olid 23. ja 24. veebruar liiklejatele vägagi keerulised. Õnnetuste kohta laekus tavalisest märksa rohkem teateid.

„Võrreldes möödunud nädala sama perioodiga oleme praeguseks registreerinud liikluskindlustuse õnnetusjuhtumite kasvu enam kui 50%. Kuna osa kahjusid on alles klientide poolt registreerimisel, võib see näitaja veelgi kasvada,“ selgitas Kruus.

Kruusi sõnul ei pea liiklusõnnetust remonditöökojas või kindlustuses registreerima tingimata samal päeval, aga mõistagi tasub seda teha esimesel võimalusel.

„Selge on see, et liiklusõnnetus võib inimesi kohutada, ja ennekõike on tähtis jääda rahulikuks. Kui õnnetuses saab kannatada mõni inimene, tuleb viivitamatult helistada häirekeskusesse numbril 112,“ tuletas Kruus meelde. „Kui aga tegu on lihtsama liiklusõnnetusega, kus kannatanuid ei ole, tasub esmalt teha sündmuspaigast pilte, et hiljem oleks lihtsam õnnetuse asjaolusid uurida.“

"Kindlustuse jaoks oleks hea teha pilte laiemast liiklusolukorrast, mitte ainult autode kahjustustest, mida autoteenindus niikuinii pildistab," kirjeldab Kruus. Olukorra pildid aitavad hiljem tuvastada, kuidas õnnetus aset leidis. „Samuti tuleb koos teise osapoolega täita liiklusõnnetuse teate blankett ning kindlustusseltsid on alati valmis kliente telefoni teel nõustama,“ lisas Kruus.

Ka If Kindlustuse õnnetusjuhtumikindlustuse statistika näitas libeduse tõttu kukkumiste osakaalu tõusu. Kui tavaliselt moodustab talvise libeduse tõttu kukkumine vähem kui 10% kõikidest õnnetusjuhtumikindlustuse juhtumitest, siis 23. ja 24. veebruaril tõusis see näitaja üle 80%. Neil kahel päeval aset leidnud kukkumised lõppesid kõik tõsiste luumurdudega.